Pierożki różowe z serem

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

1/2 kg białego sera półtłustego, 1/4 szklanki soku malinowego lub wiśniowego, ok. 2-3 łyżki cukru (do smaku), 2 żółtka, szklanka śmietany, 1/2 szklanki soku malinowego lub wiśniowego

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Niepoczytalni?

Stan umysłu Mieszka R., sprawcy okrutnego zabójstwa na UW, może być zupełnie inny, niż wskazują wycinkowe relacje internetowych serwisów. Przy okazji pojawiło się pytanie, gdzie przebiega granica poczytalności sprawcy, od czego zależy kara za zbrodniczy czyn.

Joanna Cieśla

Ciasto według przepisu podanego powyżej.

1. Biały ser zemleć w maszynce do mięsa.
2. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, wymieszać z mielonym serem, dodać sok malinowy lub wiśniowy. Wymieszać farsz.
3. Nakładać po trochu farszu na krążki ciasta i dokładnie zlepiać pierogi.
4. Zagotować w dużym garnku wodę, ugotować pierogi, odcedzić i ułożyć na żaroodpornym półmisku lub w głębszym naczyniu.
5. Śmietanę wymieszać z sokiem malinowym lub wiśniowym, zalać pierogi i wstawić na 15 minut do nagrzanego do 280°C piekarnika.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj