Pierogi ze śliwkami

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

1/2 kg dojrzałych węgierek, 4 łyżki cukru, łyżeczka cynamonu

Ciasto według przepisu podanego powyżej.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Karol Upadły i afera z mieszkaniem. Nawrocki rozbił się o mur faktów, krzyki PiS nie pomogą

Dzięki Jerzemu Ż. prokuratury wezmą się może wreszcie za tzw. flipperów. I w dużej mierze to dzięki niemu obecne szanse Karola Nawrockiego na zwycięstwo w wyborach są już tylko iluzoryczne.

Jan Hartman

1. Węgierki wydrylować, w miejsce pestki wsypać po trochu cukru
i szczyptę cynamonu.
2. Na krążki ciasta układać śliwki i zlepiać starannie brzegi pierogów.
3. Ugotować pierogi w dużej ilości wrzącej osolonej wody, odcedzić.

Podawać ze śmietaną i cukrem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj