Pierogi z powidłami

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

1/2 słoiczka powideł śliwkowych, łyżka cukru

Ciasto według przepisu podanego powyżej.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Konkurs pełen zaskoczeń

Drugi etap zakończył się kwalifikacją trójki Polaków, ale też wieloma kontrowersjami. Nowością na 19. Konkursie Chopinowskim jest to, że zaskakiwani są wszyscy: i publiczność, i jurorzy.

Dorota Szwarcman

1. Powidła wymieszać z cukrem.
2. Na krążki ciasta nakładać po trochu farszu i zlepiać starannie brzegi pierogów.
3. Gotować w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić.

Podawać z roztopionym masłem, śmietaną i cukrem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama