Jarzynki smażone

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

2 duże marchwie, 2 pietruszki, kalarepa, 4 duże ziemniaki, 2 ogórki, duży seler, 2 jajka, 1/2 szklanki tartej bułki, 2 łyżki mąki, sól, 3/4 szklanki oleju

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Teraz wrze na Wydziale Psychologii UW. „Ludzie w końcu odważyli się mówić”. Będzie efekt domina?

Po zwolnieniu dyscyplinarnym dziekana Wydziału Nauk Politycznych i Studiów Międzynarodowych prof. Daniela Przastka wrze na Wydziale Psychologii. Wszystko wylało się w ostatnich dniach.

Katarzyna Kaczorowska

1. Warzywa obrać, ugotować na wpół miękko w lekko osolonej wodzie i ostudzić.
2. Ugotowane warzywa pokroić na plasterki.
3. Jajka rozbić z 2 łyżkami wody. Plasterki warzyw obtaczać najpierw
w mące, potem maczać w jajku, a na koniec w bułce.
4. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć warzywa z obu stron na złoto.

Do tak przyrządzonych warzyw można podawać jakikolwiek pikantny sos.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj