Racuszki ziemniaczane smażone

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4-6 porcji)

10 ziemniaków, łyżka masła, 2 łyżki śmietany, 3 jajka, 3 łyżki cukru, łyżka masła
jako dodatek: 1/2 szklanki dobrej, kwaśnej śmietany, 3-4 łyżki cukru pudru lub zwykłego
do smażenia: 1/2 szklanki oleju

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Braun nie piłuje pazurów. Jaki jest, każdy widzi. Skąd tak dobry wynik wyborczy?

Pierwsze spekulacje na temat sporego niedoszacowania prawicowego radykała w sondażach zaczęły krążyć w piątek rano. Ale nikogo, kto obserwuje polskie społeczeństwo, czwarte miejsce Grzegorza Brauna nie powinno dziwić.

Mateusz Mazzini

1. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę.
2. Do ziemniaków dodać żółtka, masło, śmietanę i dobrze utrzeć.
3. Ubić sztywną pianę z białek.
4. Dodać pianę do masy ziemniaczanej. Wymieszać.
5. Na rozgrzany olej kłaść łyżką racuszki i smażyć z obu stron.

Podawać posypane cukrem lub cukrem pudrem i z odrobiną śmietany.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj