Befsztyki z borowików

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

8 dużych świeżych borowików, 2 łyżki mąki, sól, pieprz
do smażenia: 2 łyżki masła, 3 łyżki oliwy

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Śledztwo „Polityki”. Anżelika, tajny agent i dziwny wyjazd na Kubę. Nowe kulisy zniknięcia opozycjonistki

Czy Aleksiej Witalewicz Łobiejew i Anżelika Mielnikawa znali się wcześniej? Czy ich spotkanie na Kubie było grą operacyjną służb? Jaka była rola Oksany Sawczenko? Umawiała córkę z agentem czy była kimś w rodzaju zakładniczki?

Paweł Reszka, Timur Olevskiy, Evgenia Tamarchenko

1. Odciąć kapelusze grzybów i na kwadrans włożyć do wrzątku, nakrywając pokrywką i nie podgrzewając.
2. Odcedzić grzyby na sicie.
3. Rozgrzać na patelni masło z oliwą.
4. Grzyby obtoczyć obficie w mące, posypać solą i pieprzem. Smażyć z obu stron na rumiano.

Podawać z ziemniakami purée utartymi z mlekiem i wiórkami świeżego chrzanu.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj