Farsz pieczarkowy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

( na 6 porcji)
1/4 kg pieczarek, 2 łyżki masła lub margaryny, spora cebula, pieprz i sól do smaku, łyżka bułki tartej i  surowe żółtko.
1. Zeszklić na tłuszczu drobno pokrojoną cebulę.
2. Do cebuli wrzucić posiekane jak najdrobniej pieczarki i smażyć dopóki z pieczarek nie wyparuje nadmiar wody. Posolić, dodać pieprz do smaku. Na zakończenie dodać bułkę tartą i do lekko przestudzonego farszu – surowe żółtko. Oba te dodatki nie są jednak konieczne.
Doskonale podnosi smak dodanie po przestudzeniu farszu odrobiny tartego, ostrego, żółtego sera, zwłaszcza jeśli przeznaczony jest do kruchych pasztecików lub naleśników.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj