Rosół z grochem

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(8 porcji)

6–8 szklanek rosołu
15 dag łuskanego suchego grochu (połówek)
1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Apacze dla bogaczy

Wzmacniamy armię o kolejny amerykański symbol, śmigłowce Apacz. Pierwsze wypożyczone egzemplarze właśnie zaczynają lądować w Polsce.

Marek Świerczyński

Groch wypłukać, zalać 4 szklankami zimnej wody i odstawić na kilka godzin, po czym ugotować. Ugotowany groch wlać wraz z mniej więcej szklanką wywaru do durszlaka i przetrzeć. Połączyć z rosołem, zagotować, dodać pieprz.

Przed połączeniem z grochem w rosole można ugotować dwa pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej postępować tak samo.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama