Zupa włoska

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

6 średnich pomidorów, cebula, 2 łyżki masła, 4 szklanki rosołu (może być z kostki), 4 łyżki startego parmezanu lub innego startego żółtego sera, ? paczki cienkiego makaronu ?nitek?, sól do smaku, 2 łyżki siekanego koperku.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Teraz wrze na Wydziale Psychologii UW. „Ludzie w końcu odważyli się mówić”. Będzie efekt domina?

Po zwolnieniu dyscyplinarnym dziekana Wydziału Nauk Politycznych i Studiów Międzynarodowych prof. Daniela Przastka wrze na Wydziale Psychologii. Wszystko wylało się w ostatnich dniach.

Katarzyna Kaczorowska

1. Posiekac cebulę, poddusić ją na maśle, dodać pokrojone w kostkę pomidory i dusić razem około 15 minut.
2. Pomidory z cebulą zmiksować, dodać do rosołu i zagotować doprawiając solą.
3. Ugotować makaron, odcedzić.
Makaron wrzucić do garnka z zupą, dodać parmezan i wymieszać.

Podawać w talerzach lub bulionówkach, posypaną siekanym koperkiem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj