Puree z papryki

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

4 – 6 dużych mięsistych strąków papryki, sól, łyżka masła.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Kwartet solistów

Po przyjęciu wotum zaufania rząd Donalda Tuska kupił sobie parę tygodni spokoju, ale sam premier nie wychodzi z tej operacji wzmocniony. Stracił sporo autorytetu w oczach swoich wyborców, koalicjantów, nawet macierzystej formacji. Czy zdoła jeszcze odwrócić złą passę?

Rafał Kalukin

1. Oczyścić paprykę usuwając gniazda nasienne z papryki.
2. Ugotować paprykę w osolonej wodzie.
3. Miękką zmiksować i przetrzeć przez sito, aby usunąć resztki skórek.
4. Gorące puree wyłożyć do salaterki, poukładać na wierzchu pokrojone na małe kawałki masło.

Puree z papryki jest dobrym dodatkiem do potraw z ryb i mięs. Można je zjadać także na zimno, doprawione odrobiną pieprzu i soku cytrynowego.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama