Tagliatelle z serkiem mascarpone

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

35 – 40 dag wstążek tagliatelle, szklanka sera mascarpone, żółtko, sól, biały pieprz do smaku, pół szklanki startego parmezanu.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Izrael kontra Iran. Wielka bitwa podrasowanych samolotów i rakiet. Który arsenał będzie lepszy?

Na Bliskim Wschodzie trwa pojedynek dwóch metod prowadzenia wojny na odległość: kampanii precyzyjnych ataków powietrznych i salw rakietowych pocisków balistycznych. Izrael ma dużo samolotów, ale Iran jeszcze więcej rakiet. Czyj arsenał zwycięży?

Marek Świerczyński, Polityka Insight

1. Ser mascarpone wymieszać z żółtkiem i białym pieprzem, ew. dodać nieco soli.
2. Ugotować makaron, odcedzić, gorący wymieszać z serkiem.
3. Podając posypać startym parmezanem.

To niezwykle proste i szybkie danie jest zarazem daniem o świetnym smaku. Wystarczy przecież zaledwie 15 minut i już mamy doskonałą obiadową potrawę.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama