Zupa marchewkowa

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

6 średnich marchwi, cebula, ząbek czosnku, łyżka oliwy lub oleju sól, biały pieprz, 4 szklanki wywaru z warzyw lub z kurczaka (może być z kostki), łyżeczka do kawy suszonego tymianku lub 2 łyżeczki świeżego tymianku, 0,5 szklanki jogurtu naturalnego, 2 łyżki posiekanego koperku.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Syndykat syndyków

Powstała patologia: syndycy zawyżają koszty własnego działania, wystawiają horrendalne faktury za niestworzone rzeczy, sędziowie to akceptują, a żaden państwowy urzędnik się tym nie interesuje. To kradzież pieniędzy, które należą się przede wszystkim wierzycielom.

Violetta Krasnowska

1. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, marchew pokroić na drobne kawałki.
2.. Podsmażyć chwilę cebule i czosnek na rozgrzanym oleju lub oliwie, dodać wywar, marchew i tymianek. Gotować na niewielkim ogniu około 40 minut: marchew powinna zupełnie zmięknąć.
3. Zmiksować zupę, doprawić solą i pieprzem, dodać koperek i jogurt..

Zupa marchewkowa jest doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno, ochłodzona w lodówce ta aromatyczna zupa może stać się świetnym daniem na gorące dni.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj