Warzywa duszone z kiełbasą

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

2 cebule, ząbek czosnku, 40 dag kiełbasy serdelowej, łyżka masła, 2 szklanki rosołu (może być z kostki), 4 mięsiste pomidory, 2 cukinie, 8 ziemniaków średniej wielkości, mielona słodka papryka, sól, pieprz, 2 łyżki kiełków lucerny lub rzodkiewki.

1. Posiekać drobno cebulę, poddusić na rozgrzanym maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone na plastry ziemniaki. Chwilę smażyć starając się lekko przyrumienić.
2. Do ziemniaków z cebulą wlać rosół i dusić 10 minut.
3. Cukinie i pomidory pokroić w kostkę, kiełbasę pokroić w plasterki, dodać do ziemniaków, wymieszać przyprawiając solą i pieprzem. Dusić razem 10 minut.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Taka gmina

Samorządy z bliska nie wyglądają najlepiej. W Polsce lokalnej sporo korupcji, nepotyzmu i dyktatorskich rządów miejscowej władzy. Czy to czas na nową reformę?

Norbert Frątczak, Katarzyna Kaczorowska

Potrawę podawać przybraną kiełkami.

To jednogarnkowe pełne danie jest szybkie i smakowite, może stanowić ?danie ratunkowe?, kiedy musimy podać coś pożywnego i szybkiego.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj