Chłodnik biało-zielony

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

2 szklanki kefiru, 2 szklanki jogurtu naturalnego, pół szklanki śmietany, 20 dag białego sera, 3 średnie ogórki małosolne, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki posiekanego koperku, sól.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Dlaczego nie Włoch? Rzymscy dziennikarze już rekonstruują przebieg konklawe

Włosi starają się objaśnić porażkę faworyta, za którego uchodził kard. Pietro Parolin. Sekretarz stanu za pontyfikatu Franciszka miał – jak piszą watykaniści „La Stampy” – otrzymać w pierwszym i drugim głosowaniu bardzo duże poparcie.

Tomasz Bielecki, Polityka Insight

1. Wymieszać jogurt i kefir oraz śmietanę, dodać sól.
2. Pokroić ogórki małosolne w paseczki.
3. Ogórek, posiekany szczypior oraz koperek wymieszać z jogurtem, kefirem i śmietaną
4. Ser pokroić na drobne kostki, dodać do chłodnika, oziębić.

Chłodnik podawać bardzo ochłodzony. Ten bardzo prosty i szybki chłodnik jest zarazem bardzo smakowity a więc godny polecenia na gorące dni.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj