Chłodnik truskawkowy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

3 szklanki jogurtu naturalnego, 40 – 50 dag truskawek, cukier puder do smaku (około pól szklanki), 2 – 3 łyżki małych rodzynek sułtanek, szczypta cynamonu, do przybrania listki melisy.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Wilno kocha Ukrainę

Rosja traktuje Polskę jak wroga, a Litwę jak własność, która tylko chwilowo wymknęła się spod kontroli. Dlatego Litwini szykują się na najgorsze.

Jakub Halcewicz

1. Truskawki obrać z szypułek dodać szklankę wody mineralnej bez gazu i zmiksować.
2. Wymieszać owoce z jogurtem i cukrem pudrem oraz cynamonem.
Oziębić.

Chłodnik podawać z listkami melisy, można także dodać do każdej porcji kilka kostek lodu.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj