Chłodnik truskawkowy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

3 szklanki jogurtu naturalnego, 40 – 50 dag truskawek, cukier puder do smaku (około pól szklanki), 2 – 3 łyżki małych rodzynek sułtanek, szczypta cynamonu, do przybrania listki melisy.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

1. Truskawki obrać z szypułek dodać szklankę wody mineralnej bez gazu i zmiksować.
2. Wymieszać owoce z jogurtem i cukrem pudrem oraz cynamonem.
Oziębić.

Chłodnik podawać z listkami melisy, można także dodać do każdej porcji kilka kostek lodu.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj