Kotlety cielęce z anchois

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

4 spore kotlety z cielęcej szynki, łyżka oliwy z oliwek, jeden filet anchois, 2 łyżki gęstej śmietany 18-proc., sól, pieprz. 

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Państwo z lukru i tektury

Rozmowa z gen. Tomaszem Drewniakiem, byłym inspektorem sił powietrznych, o tym, jak kultura kłamstwa osłabia armię i państwo oraz czy rosyjskie drony otrzeźwią wreszcie polityków.

Juliusz Ćwieluch

1. Kotlety cielęce dobrze zbić, uformować tłuczkiem owalny kształt, posypać

solą i pieprzem.
2. Filet anchois bardzo drobno posiekać.
3. Na rozgrzanej na patelni oliwie usmażyć cielęce kotlety, po 3 minuty z każdej strony.
4. Kotlety zdjąć z patelni, na którą wlać śmietanę i dodać filet anchois. Mieszając drewniana łyżką podgrzewać sos, nie dopuścić jednak do zagotowania.
5. Polać sosem kotlety i podawać z ziemniakami lub ryżem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama