Kotlety cielęce z dodatkiem

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

4 cielęce kotlety ze sznyclówki, 2 szalotki, ząbek czosnku, plasterek wędzonego boczku, szczypta suszonego cząbru, 2 łyżki masła, ew. 3 łyżki wina, 2 łyżki oleju, sól, pieprz

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Diabeł i raj Katarzyny Gärtner

83-letnia dziś Katarzyna Gärtner, słynna kompozytorka „Małgośki” i wielu innych przebojów, tuła się po domach przyjaciół i stara odzyskać dom, studio oraz swój dorobek artystyczny.

Violetta Krasnowska

1. Pokroić boczek w bardzo drobną kostkę, podsmażyć go na chrupko na maśle, dodać posiekana szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić cząbrem, solą i pieprzem, dolać wino i gotować aż odparuje większa część.

2. Kotlety cielęce uformować przy pomocy tłuczka do mięsa, posypać lekko pieprzem i solą, usmażyć na oleju z obu stron, po 3-4 minuty.
3. Na kotlety wyłożyć sos z boczkiem i podawać z ziemniakami.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj