Oferta na pierwszy rok:

4 zł/tydzień

Subskrybuj
8 wrz

Spiżarnia

Szykowałyśmy z mamą tekst o zapasach spiżarnianych. To znaczy pisała głównie ona, na moją prośbę i zamówienie. Smakowicie opisywała w nim zapasy, jakie według Marii Disslowej powinna zgromadzić w swojej spiżarni dobra gospodyni. „Powinny być nagromadzone następujące produkty: łazanki, makaron, ciasto strudlowe, zatarte krupki, suszone jarzyny, suszone listki pietruszki, selerów, kopru i majeranku, tarta bułka, […]

5 wrz

W przestrzeni

Otrzymałam zaproszenie do obejrzenia nowej „przestrzeni kulinarnej” (czyli sali przeznaczonej na pokazy kulinarne), którą firma Samsung otworzyła właśnie wśród nowoczesnych budynków Wilanowa. Odbył się tam pokaz przyrządzania potraw przez jednego z najbardziej znanych na świecie kucharzy, zdobywcy dwóch gwiazdek Michelina, Michela Roux Jr. Dania przygotowane przez niego były malownicze, a jak zapewnił mnie uczestniczący w […]

17 sie

Jak bardzo szkoda lasów

Oglądanie powalonych hektarów drzew, to nawet dla osób nie mających związków z lasem jest bardzo trudne. Jeśli ktoś podróżował samochodem przez dotknięte tą nawałą tereny w poprzednich latach, widział stojących wzdłuż szos sprzedawców tego wszystkiego, co w lesie wyrosło i znajdowało szybko chętnych nabywców. Pamiętam słoiki pełne dorodnych, pachnących poziomek. Nawet jeśli znów posadzi się […]

Oferta powitalna

dla nowych subskrybentów

Subskrybuj 4 zł za tydzień