Oferta na pierwszy rok:

4 zł/tydzień

Subskrybuj
5 paź

Winnica na pustyni albo palec w kremie

Obiecałem relacje z kulinarnych wydarzeń ubiegłego tygodnia więc pora na parę zdań o festiwalu zorganizowanym przez Kuchnię TV  z udziałem Convivium Varsavia czyli moją macierzystą komórką Slow Food. Przez trzy dni pokazano  parę bardzo interesujących filmów (w tym jeden o młodych polskich przyszłych szefach kuchni), umożliwiono  warszawiakom  poznanie smaku świetnych serów, kiełbas, chlebów, jabłek i […]

4 paź

Kolacja (i relacja) Pyry z Zagrody Bamberskiej

    „Gazeta Wyborcza” ogłosiła konkurs pod hasłem  „Polska je, je, je” promujący regionalne kuchnie różnych stron kraju.  Uczestnicy mieli się podzielić wspomnieniami o smakach dzieciństwa, ulubionych potrawach, daniach dziś zapomnianych, a kojarzących się z ziemią rodzinną. Zostałam laureatką tego konkursu dla Wielkopolski, a w nagrodę otrzymałam  dwuosobowe zaproszenie wartości 200 zł do restauracji Zagroda Bamberska. […]

Oferta powitalna

dla nowych subskrybentów

Subskrybuj 4 zł za tydzień