Świąteczne rabaty do -30%

Subskrybuj
23 kwi

Pstrąg pod kołderką

4 nieduże pstrągi,2 łyżki soku cytrynowego(można zastąpić także szklanka białego wina),15 dag pieczarek,2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, ? szklanki startego żółtego sera, sól, pieprz, 2 łyżki masła. 1.Pstrągi umyć osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem, posolić. Posmarować blaszkę łyżką masła i ułożyć w niej pstrągi. 2.Pieczarki pokroić w plasterki, posypać ryby pieczarkami i siekaną zielona pietruszką , […]

23 kwi

Kacze udka pomarańczowe

4 nieduże udka kacze 3 łyżki oliwy z oliwek, duża marchew,cebula,2-3 ząbki czosnku, liść laurowy, ćwierć łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki, pomarańcza, łyżka mąki,2 szklanki wytrawnego białego wina,3/4 szklanki zielonych oliwek, łyżka octu balsamicznego, sól, pieprz. 1.Udka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, posypać solą i pieprzem. 2.Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, marchew i pomarańczę pokroić […]

Świąteczna oferta „Polityki”

Czytaj wszystkie teksty i wydania specjalne, z rabatem do -30%.

Subskrybuj