Oferta na pierwszy rok:

4 zł/tydzień

Subskrybuj
1 wrz

Grunt to badania empiryczne

Przed paroma dniami poczta przyniosła mi list i prezent od stałego słuchacza „Kuchni świata” w Radiu TOK FM. Podziękowania wygłosiłem w audycji teraz więc zajmę się czym innym. Otóż książeczka, którą otrzymałem zachęciła mnie do poważnych doświadczeń naukowych. I tu chcę przedstawić ich wyniki. Książkę zatytułowaną „100 wieków chleba” autorstwa Bolesława Kuźmińskiego wydało Wydawnictwo Książka […]

31 sie

O wpływie diety na pracę

  Znów sięgnąłem po mojego ulubionego autora. Anthelme Brillant-Savarin jest wspaniałą odtrutką na wszelkie stresy i zdenerwowanie. Wielokrotnie polecałem lekturę jego „Fizjologii smaku czyli medytacji o gastronomii doskonałej”. Mam nadzieję, że ta książeczka jest znana choć części naszego blogowego zespołu.  Sami powiedzcie czy to nie jest odprężająca lektura: „Czy człowiek odpoczywa, czy śpi, czy śni, […]

Oferta powitalna

dla nowych subskrybentów

Subskrybuj 4 zł za tydzień