24 kwi Wystarczy dobra zupa Nie jeden raz wypowiadałem się na temat zup. Jestem bowiem ich wielbicielem. I kuchnie, w których zupy są rzadkością, traktuję jako coś gorszego.
23 kwi Przyjemności szwedzkiego stołu O korzyściach płynących ze szwedzkiego stołu rozmawialiśmy już parokrotnie. O jego historii także.
22 kwi Rośnie sad Opowiadałem o pomyśle młodej generacji mojej rodziny, która postanowiła założyć sad. Myślałem, że to wszystko ograniczy się do sfery słownej. Tymczasem słowa dotrzymali – i jest sad.
21 kwi Pułtusk w słońcu Od dwóch tygodni znów jestem w miejscu, które kocham i uważam za swoją ojczyznę.
20 kwi Zapełnianie piwniczki Zapowiadałem jakiś czas temu, że będę musiał uzupełnić – a prawdę mówiąc zapełnić na nowo – moją winną wiejską piwniczkę.
15 kwi Papryczki o smaku kawy Polecam dziś kolejny numer pisma dla koneserów wina. Wiosenny numer „Czasu Wina” pełen jest smaków, aromatów i niespodzianek.
14 kwi Rozrzucone sushi Sushi dotarło i pod strzechy. Chyba w każdym, nawet najmniejszym miasteczku można spotkać lokal kuszący publiczność nadwiślańską tym japońskim specjałem.
13 kwi Suszone czy wędzone? Kiedy ludzie zaczęli się osiedlać i narodziło się rolnictwo – uprawa i hodowla – pojawił się też problem przechowania żywości.