Oferta na pierwszy rok:

4 zł/tydzień

Subskrybuj
29 sty

Pannom i paniom ku rozwadze

Pani Lucyna Ćwierczakiewiczowa była kobietą oświeconą. Mogłyby ją wziąć na sztandary dzisiejsze businesswomen, bo to ona w prasie kobiecej prowadziła rubryki kulinarne, prowadziła w pensjach dla panien kursy racjonalnego gospodarstwa domowego, wydawała książki w tysięcznych nakładach. Z wielu jej książek kilka tytułów jest do dziś wydawane. Wydawnictwo Nowy Świat z dużym sukcesem sprzedaje na nowo […]

24 sty

Zgadnij co gotujemy? (24)

I znowu trochę rozrywki. Tym razem łatwiej będzie odpowiedzieć na pytania tym smakoszom, którzy choć trochę interesują się kulturą antyczną. Starożytni bowiem też byli łasuchami, a bogowie zamieszkujący Parnas to była kasta wręcz wyrafinowanych obżartuchów. Nagrodę tym razem stanowi moja książka „Męskie gotowanie” opublikowana przez Wydawnictwo Prószyński i S-ka. Jak zwykle zwycięzca czyli ten, kto […]

18 sty

Zdrowie w szklance i na talerzu

Wbrew obiegowym opiniom aby zdrowo przeżyć zimę wcale nie trzeba jeść więcej niż w innych porach roku, ani bardziej tłusto. Wystarczy jeść dania gorące, rozgrzewające, wzmacniające odporność organizmu, zawierające produkty przeciwdziałające łatwym przeziębieniom (np. czosnek, cytryna, miód). Zmęczony i zmarznięty przychodzisz do domu z myślą o natychmiastowej rozgrzewce. Do obiadu czy raczej kolacji jeszcze trochę […]

Oferta powitalna

dla nowych subskrybentów

Subskrybuj 4 zł za tydzień