Oferta na pierwszy rok:

4 zł/tydzień

Subskrybuj
30 lis

Krótki kurs dobrych manier (3)

Jak jeść nieznane lub mało popularne jeszcze potrawy, by nie uronić ich smaku, a równocześnie nie wypaść jak człowiek niewychowany? Zacznijmy od ślimaków. Ta smaczna przekąska podawana w skorupkach wymaga specjalnego uchwytu przypominającego nożyczki, lecz zakończonego półokrągłymi uchwytami, w które domek ślimaka łatwo wchodzi. Trzymając ślimaka w takim uchwycie, specjalnym widelczykiem wydobywamy go z wnętrza […]

29 lis

Zgadnij co gotujemy (16)

Ludwik Stomma w bieżącym wydaniu „Polityki”, poświęcając mojej książce aż cały felieton, napisał bardzo celne i cenne zdanie: Jeżeli stół ma nam przynosić przyjemność integralną, to niechaj zażywają jej nie tylko gruczoły smakowe, ale i szare komórki. Potwierdza tym samym uczony mąż sens naszej zabawy. Przedstawiam więc trzy kolejne pytania, a za prawidłowe odpowiedzi wyślę najszybszemu blogowiczowi „Rok […]

21 lis

Zielnika ciąg dalszy

Za oknami cholerna jesień. Nigdy nie wiadomo czego się po niej można spodziewać. Po pięknym słonecznym piątku i sobocie przyszła ważna dla nas niedziela. Zapraszaliśmy przecież wszystkich na Międzynarodowe Targi Książki Kulinarnej we Wrocławiu do naszego wydawcy – Nowego Światu – który przywiózł „Nowości na talerzu” i „Krwawą historię smaku”. Tak cieszyliśmy się ze spotkania ze słuchaczami […]

Oferta powitalna

dla nowych subskrybentów

Subskrybuj 4 zł za tydzień