Oferta na pierwszy rok:

4 zł/tydzień

Subskrybuj
17 lis

Smaczliwka wdzięczna czyli awokado i inne nowości

Nno, nareszcie ukazały się nasze najnowsze książeczki. Wkrótce odbędzie się ich promocja w sali multimedialnej „Polityki” (4 grudnia o godz. 18.00). Termin wybraliśmy perfidnie, żeby móc zaprosić wszystkich miłośników kuchni na imieniny Barbary. Będą słodkości i troszkę trunków. No i oczywiście rozmowy. Poprowadzą je nasi przyjaciele – znana dziennikarka i człowiek nauki. Szczegóły ujawnię nieco później. Dziś […]

14 lis

Historia widelcem pisana

Dziś chcę wszystkim wyznać, jak się zaczęła moja kariera krytyka kulinarnego. Wszystko to zawdzięczam pewnemu uczonemu. A oto jego sylwetka. Profesora doktora habilitowanego, autora licznych podręczników i dzieł historycznych  Andrzeja Garlickiego poznałem, gdy jeszcze większość tych tomów była w kałamarzu, tytułowano go zaledwie docentem, a – oprócz zatrudnienia na Uniwersytecie – pełnił funkcję kierownika działu historii […]

Oferta powitalna

dla nowych subskrybentów

Subskrybuj 4 zł za tydzień