Bezpłatne czerwcowe webinaria z dietetyki gerontologicznej!

Studenckie Koło Naukowe Dietetyki Gerontologicznej UMP zaprasza do wzięcia udziału w bezpłatnym IV Webinarium Dietetyki Gerontologicznej, które w tym roku odbędzie się w formie cyklu pięciu spotkań online, pod wspólną nazwą „Czerwcowa Dawka Wiedzy”.
Organizatorem wydarzenia jest Studenckie Koło Naukowe Dietetyki Gerontologicznej działające przy Katedrze i Klinice Medycyny Paliatywnej Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.
Webinarium odbywać się będą w każdy poniedziałek czerwca zawsze o godz. 19:00 (czas trwania każdego spotkania przewidziano na około 1 godzinę). Wydarzenia będą transmitowane poprzez platformę Teams- linki do spotkań dostępne są poniżej
Udział w webinarium jest bezpłatny!
Webinarium Dietetyki Gerontologicznej służy poszerzaniu wiedzy z zakresu dietoterapii i dietoprofilaktyki chorób i zaburzeń wieku podeszłego, zatem zachęcamy do bycia z nami i aktywnego udziału w spotkaniach zarówno seniorów i ich opiekunów, jak również dietetyków, studentów i wszystkich zainteresowanych wspomnianą tematyką.
Plan webinariów
09.06 – ,,Gdy jedzenie przestaje cieszyć – żywienie osób starszych z depresją” – Angelika Pietrzak
09.06 – ,,Dieta MIND krok po kroku – jak jedzeniem dbać o umysł i pamięć” – Joanna Dziedzic
LINK DO SPOTKANIA – kliknij żeby dołączyć!
16.06 – ,,Mocne kości zaczynają się na talerzu- żywienie w osteoporozie” Aleksandra Marcińczyk
16.06 – ,,Mięśnie na wagę zdrowia – dieta kontra sarkopenia” – Michalina Mikołajczyk
16.06 – ,,Żywienie w cukrzycy typu 2” – Agata Frącek
LINK DO SPOTKANIA – kliknij żeby dołączyć!
23.06 – ,,Gdy organizm nie dostaje tego, co trzeba – o niedożywieniu u seniorów” – Julia Orzechowska
23.06 – ,,Jak dieta może wspomóc dolegliwości przewodu pokarmowego takie jak zaparcia i refluks?” Laura Ferks
23.06 – ,,Diety roślinne u seniorów – korzyści i zagrożenia” – Laura Szymczak
LINK DO SPOTKANIA – kliknij żeby dołączyć!
30.06 – ,,Żywienie w chorobie Parkinsona” – Oliwia Firlinger
30.06 – ,,Dieta przeciwmiażdżycowa – jak jedzeniem chronić serce i naczynia” – Paulina Haglauer
30.06 – „Jedzenie kontra leki– czyli jak nieświadome połączenia mogą szkodzić zdrowiu.” – Maria Jurek
LINK DO ZAPISU – kliknij żeby dołączyć!
Źródło: Nauka i Zdrowie: Portal Popularnonaukowy Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu