Zgadnij co gotujemy (16)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Ludwik Stomma w bieżącym wydaniu „Polityki”, poświęcając mojej książce aż cały felieton, napisał bardzo celne i cenne zdanie:

Jeżeli stół ma nam przynosić przyjemność integralną, to niechaj zażywają jej nie tylko gruczoły smakowe, ale i szare komórki.

Potwierdza tym samym uczony mąż sens naszej zabawy. Przedstawiam więc trzy kolejne pytania, a za prawidłowe odpowiedzi wyślę najszybszemu blogowiczowi „Rok na stole” (Wydawnictwo Nowy Świat) ze stosowną dedykacją i autografem.

  1. Co to jest alasz?

  2. Kto to był Ali Bab?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

  3. Co to jest małdrzyk?

Odpowiedzi jak zwykle należy przysyłać na adres
internet@polityka.com.pl.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj