Zgadnij co gotujemy?(51)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Już druga połowa lata. Można myśleć o jesieni. A jesień to dojrzewające owoce w polskich sadach – jabłka, gruszki, pigwy. Ileż to radości. Pomyślmy o tym co można z nich zrobić. I o to będę też pytał w kolejnym wydaniu kulinarnych zagadek.

1. Kiedy jabłko nosi szlafrok?
2. Jak wygląda gruszka miłosna?
3. Czy można jeść pigwę na słono?

Teraz kochani do roboty. Radzę sięgnąć do encyklopedii kulinarnych lub książek o owocach i warzywach.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Biznes hakuje miasta

Przy takiej niezrównoważonej eksploatacji miasta ryzykujemy jego upadek – mówi architekt Jacek Dominiczak, komentując turystyczne przemiany krajobrazu Gdańska.

Aleksander Świeszewski


Ale trud ten opłaci się na pewno. Nagrodą jest książka „Rok na stole”, którą napisałem z myślą o tym, że człowiek jako ssak winien odżywiać się zgodnie z rytmem zmieniających się pór roku. Jest więc i pora na owoce ? wtedy właśnie gdy dojrzewają. Książkę wydał Nowy Świat, a ja opatrzę ją jeszcze dodatkowo autografem i dedykacją z serca dla tej osoby, która pierwsza przyśle prawidłowe odpowiedzi na adres: internet@polityka.com.pl

Czekam ja i listonosz.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama