Kruche ciastka

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

2 kostki masła, ? szklanki cukru, 4 jajka, 2 żółtka, 8 łyżek mleka, kawałek laski wanilii, kawałek skórki cytrynowej, 1 kg (niepełny) mąki; do posmarowania: 1 jajko; do posypania: cukier, siekane migdały

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Prezydent nie wszystkich Polaków

Pojawił się znikąd i trafił na szczyt. To będzie zapewne najbardziej konfrontacyjna prezydentura ze wszystkich dotychczasowych, której skutkiem może być paraliż państwa. Tylko czy Karol Nawrocki faktycznie jest mocarzem, na jakiego pozuje?

Rafał Kalukin

Połączyć wszystkie składniki, najpierw siekając mąkę z tłuszczem, a następnie, po dodaniu wszystkich pozostałych produktów, wyrobić ciasto. Wałkować na grubość ok. ? cm i po posmarowaniu rozbitym jajkiem posypywać siekanymi migdałami oraz cukrem. Piec w piekarniku około 10-12 minut na złoto w temperaturze 170-180°C.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama