Cykoria pieczona

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

6 średnich kolb cykorii, 2 łyżki masła, 2 łyżki soku cytrynowego, 4 łyżki rosołu z kostki, sól, łyżka cukru.

1. Cykorie oczyścić z wierzchnich, uszkodzonych liści, wyciąć gorzkie głąby.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Polecamy polskie kryminały. Które „Polityka” ocenia najwyżej?

O których rodzimych autorach kryminałów „Polityka” w ostatnich latach pisała najczęściej? Sprawdź i zaczytaj się w trzymających w napięciu historiach.

Redakcja

2. Naczynie do zapiekania posmarować połową masła, ułożyć w nim cykorie (jedną warstwą), posypać solą i cukrem poukładać kawałeczki pozostałego masła, wlać na dno rosół, okryć folią aluminiową.

3. Wstawić cykorię do nagrzanego do temperatury 180 st C piekarnika i zapiekać 40 minut.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama