Zupa królowej

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

kawałek pieczonego lub gotowanego mięsa z kurczaka, ? szklanki ugotowanego ryżu, 10 obranych ze skórki migdałów, żółtko jajka na twardo, 1 ? szklanki rosołu z kostki

1. Pokrój drobno mięso z kurczaka, migdały posiekaj.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zapomniane smaki

Makaron z truskawkami, który Iga Świątek nazwała smakiem dzieciństwa, stał się globalnym kulinarnym hitem. W Polsce kojarzy się raczej ze smakiem PRL: kuchni siermiężnej, pogrążonej w niedoborach i „przejściowych” trudnościach z zaopatrzeniem.

Joanna Podgórska

2. Do rosołu dodaj mięso, ryż, posiekane migdały i żółtko. Miksuj do uzyskania aksamitnej konsystencji. Podgrzej zupę, ale jej nie gotuj.

Świetny sposób na wykorzystanie resztek wczorajszego obiadu.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama