Sznycle rybne

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(6 porcji)

80 dag filetów z morskiej ryby, 2 cebule, 2 jaja, 2 czerstwe kajzerki, pół szklanki mleka, sól, pieprz, pół szklanki oleju do smażenia, pół szklanki tartej bułki do obtaczania.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Plan zemsty

Prawica chce wykorzystać osłabione po wyborach morale w obozie władzy, aby ostatecznie pokonać swoich wrogów. Grozi procesami i więzieniem, głosząc dokończenie antyliberalnej rewolucji. To ma być odwet nie tylko na przeciwnikach, ale też na ich wyborcach. Co z tym zrobi druga strona?

Mariusz Janicki

1. Bułki skropić obficie mlekiem i poczekać aż namokną. Wycisnąć.
2. Filety pokroić na kawałki i zmielić wraz z cebulą i namoczoną w mleku bułką.
3. Do zmielonej masy dodać jaja, sól, pieprz i dokładnie wyrobić. Formować z masy owalne sznycle, obtaczać je w tartej bułce.
4. Rozgrzać na patelni olej i smażyć sznycle na rumiano z obu stron.

Jeśli od jadania ryb powstrzymuje kogoś obawa przed ościami ? sznycle takie są idealnym wyjściem. Sznycle można podawać z jajkiem sadzonym ułożonym na każdej porcji.
Podawać można zarówno z makaronem jak ziemniakami czy ryżem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama