Łosoś z bitą śmietaną

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

4 plastry wędzonego łososia, łyżka tartego chrzanu (może być ze słoiczka), pół szklanki śmietany 22-proc..

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Plan zemsty

Prawica chce wykorzystać osłabione po wyborach morale w obozie władzy, aby ostatecznie pokonać swoich wrogów. Grozi procesami i więzieniem, głosząc dokończenie antyliberalnej rewolucji. To ma być odwet nie tylko na przeciwnikach, ale też na ich wyborcach. Co z tym zrobi druga strona?

Mariusz Janicki

1. Śmietanę dobrze schłodzić w lodówce, po wyjęciu ubić trzepaczką do piany, mikserem ręcznym lub po prostu ?podbijając? widelcem. Do śmietany dodać chrzan, wymieszać.
2. Każdy plaster łososia smarować bitą śmietaną i składać na pół.

Wędzony łosoś to istna skarbnica kwasów omega 3, dobrego rybiego tłuszczu a przy tym ten smak?
Dodatek ubitej śmietany z dodatkiem chrzanu nadaje łososiowi wyjątkowy smak.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama