Zgadnij co gotujemy?(129)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Uff, ale się najedliśmy. Mam nadzieję, że wszyscy byli przy apetycie. Ale bez przesady. Teraz  łatwiej będzie myśleć o kolejnym quizie. Dziś pytania proste, by nie przeciążać umysłu wymagającego poświątecznego odpoczynku. A nagroda – tak jak ostatnio – książka przewodnik po naszym pięknym kraju czyli „Wakacje z duchami” Joanny i Artura Podgórskich ( oczywiście z autografami i dedykacją dla zwycięzcy).

1 – Co to jest lemieszka?

2 – A co to takiego – kondyment?

3 – Kaltesson to część odzieży, wędlina czy deser?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Nieźle ubezpieczeni

Raporty Biura Bezpieczeństwa PZU na temat doradców stały się podstawą złożenia zawiadomień do prokuratury. Zawierają jeden wspólny wniosek: „Brak jakichkolwiek dowodów na wykonywane działania, zadań czy świadczonej pracy na rzecz PZU SA”. Czy ktoś to rozliczy?

Anna Dąbrowska, Violetta Krasnowska

Wszystkie pytania dotyczą polskiej kuchni sprzed około dwustu lat. Czekam na odpowiedzi. Listonosz też. Adres znany lecz go tu przytoczę: internet@polityka.com.pl

 

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama