Marynata z dyni

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

1 kg dojrzałej dyni, szklanka i 3 łyżki cukru, 0, 75 szklanki octu, 5 goździków, kawałek laski cynamonu, szczypta soli.

 

1. Dynię pokroić w kostkę o boku ok. 3 cm, obgotować przez 3 minuty we wrzącej lekko osolonej wodzie, odsączyć.

2. Ugotować marynatę z 2 szklanek wody, octu, goździków i cynamonu, dodać do wrzącej obgotowaną dynię. Gotować, aż dynia stanie się szklista.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Wilno kocha Ukrainę

Rosja traktuje Polskę jak wroga, a Litwę jak własność, która tylko chwilowo wymknęła się spod kontroli. Dlatego Litwini szykują się na najgorsze.

Jakub Halcewicz

3. Przełożyć do wyparzonych i wypłukanych spirytusem słoików, zakryć przykrywkami.

4. Pasteryzować w temperaturze 90 st C około 20 minut.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj