Kruche ciastka

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

2 kostki masła, ? szklanki cukru, 4 jajka, 2 żółtka, 8 łyżek mleka, kawałek laski wanilii, kawałek skórki cytrynowej, 1 kg (niepełny) mąki; do posmarowania: 1 jajko; do posypania: cukier, siekane migdały

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Wszyscy ludzie Bolesława

Skąd pochodzili pierwsi Polacy? Prof. Andrzej Buko szuka odpowiedzi w grobowcach z Mazowsza. A w jego opowieści aż gęsto od zmieszanej krwi.

Agnieszka Krzemińska

Połączyć wszystkie składniki, najpierw siekając mąkę z tłuszczem, a następnie, po dodaniu wszystkich pozostałych produktów, wyrobić ciasto. Wałkować na grubość ok. ? cm i po posmarowaniu rozbitym jajkiem posypywać siekanymi migdałami oraz cukrem. Piec w piekarniku około 10-12 minut na złoto w temperaturze 170-180°C.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj