Kotlety z żółtego sera

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

4 plastry żółtego sera, (powinny mieć wielkość kotleta schabowego i grubość do 1 cm), 2 jajka, 4 łyżki tartej bułki, 6 łyżek oleju lub oliwy do smażenia.

1. Wybić na talerz do zupy jajka, rozbić je dokładnie widelcem.

2. Wysypać na płaski talerzyk tartą bułkę.

3. Rozgrzać olej lub oliwę na patelni.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Wszyscy ludzie Bolesława

Skąd pochodzili pierwsi Polacy? Prof. Andrzej Buko szuka odpowiedzi w grobowcach z Mazowsza. A w jego opowieści aż gęsto od zmieszanej krwi.

Agnieszka Krzemińska

4. Maczać kotlety z sera najpierw w rozbitym jajku, potem obsypywać każdy kotlet dokładnie tartą bułką, można docisnąć panierkę dłonią.

5. Smażyć kotlety z obu stron na rumiano pamiętając, aby przewracać na drugą stronę dopiero w momencie, kiedy dostrzeżemy, iż na pierwszej stronie są już dostatecznie zrumienione. Zapobiegnie to odpadaniu panierki.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj