Cykoria pieczona

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

6 średnich kolb cykorii, 2 łyżki masła, 2 łyżki soku cytrynowego, 4 łyżki rosołu z kostki, sól, łyżka cukru.

1. Cykorie oczyścić z wierzchnich, uszkodzonych liści, wyciąć gorzkie głąby.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Teraz wrze na Wydziale Psychologii UW. „Ludzie w końcu odważyli się mówić”. Będzie efekt domina?

Po zwolnieniu dyscyplinarnym dziekana Wydziału Nauk Politycznych i Studiów Międzynarodowych prof. Daniela Przastka wrze na Wydziale Psychologii. Wszystko wylało się w ostatnich dniach.

Katarzyna Kaczorowska

2. Naczynie do zapiekania posmarować połową masła, ułożyć w nim cykorie (jedną warstwą), posypać solą i cukrem poukładać kawałeczki pozostałego masła, wlać na dno rosół, okryć folią aluminiową.

3. Wstawić cykorię do nagrzanego do temperatury 180 st C piekarnika i zapiekać 40 minut.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj