Zupa królowej

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

kawałek pieczonego lub gotowanego mięsa z kurczaka, ? szklanki ugotowanego ryżu, 10 obranych ze skórki migdałów, żółtko jajka na twardo, 1 ? szklanki rosołu z kostki

1. Pokrój drobno mięso z kurczaka, migdały posiekaj.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Wszyscy ludzie Bolesława

Skąd pochodzili pierwsi Polacy? Prof. Andrzej Buko szuka odpowiedzi w grobowcach z Mazowsza. A w jego opowieści aż gęsto od zmieszanej krwi.

Agnieszka Krzemińska

2. Do rosołu dodaj mięso, ryż, posiekane migdały i żółtko. Miksuj do uzyskania aksamitnej konsystencji. Podgrzej zupę, ale jej nie gotuj.

Świetny sposób na wykorzystanie resztek wczorajszego obiadu.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj