Zupa królowej

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

kawałek pieczonego lub gotowanego mięsa z kurczaka, ? szklanki ugotowanego ryżu, 10 obranych ze skórki migdałów, żółtko jajka na twardo, 1 ? szklanki rosołu z kostki

1. Pokrój drobno mięso z kurczaka, migdały posiekaj.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

O kilka mostów za daleko

W Pekinie rządzą inżynierowie, a w Waszyngtonie prawnicy. Tak tłumaczy przewagę modelu chińskiego nad amerykańskim Dan Wang w książce, która stała się właśnie globalnym bestsellerem.

Łukasz Wójcik

2. Do rosołu dodaj mięso, ryż, posiekane migdały i żółtko. Miksuj do uzyskania aksamitnej konsystencji. Podgrzej zupę, ale jej nie gotuj.

Świetny sposób na wykorzystanie resztek wczorajszego obiadu.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama