Cykoria gotowana

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

8 średnich cykorii, sól, cukier, łyżka masła, łyżka bułki tartej

1. Umyć cykorie i usunąć głąby oraz uszkodzone liście. Lekko związać nitką, aby w gotowaniu nie rozleciały się.

2. Zagotować wodę z cukrem i solą, próbując, czy oba te smaki są dość wyczuwalne.

3. Włożyć cykorie do wody i gotować ok. 20 min. do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć z wody i starannie osączyć trzymając widelcem i łyżką każdą cykorię, tak aby woda wylała się spomiędzy listków.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zdalne porno

OnlyFans to portal, na którym królują erotyka i porno, jednak teraz zakładają na nim konta popularne influencerki, które do tej pory nie miały nic wspólnego z branżą 18+. Coraz częściej także z Polski.

Agnieszka Sowa

4. Na patelni bez tłuszczu zrumienić tartą bułkę, dołożyć do niej masło i polać cykorie, które tak przyrządzone mają smak podobny do szparagów.

Cykorię tak przyrządzoną można podać jako przystawkę.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama