Zupa brokułowa

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(1 porcja) nieduża różyczka brokułów, szklanka rosołu z kostki, ząbek czosnku, dymka lub mała cebula, łyżka oliwy lub oleju, sól, cukier, pieprz, 2 łyżki śmietany, dla amatorów kawałek skórki z cytryny i kilka kropel soku

1. Brokuły podziel na małe cząstki, wrzuć do lekko osolonej i osłodzonej wody i gotuj 6 minut.

2. Dymkę i czosnek posiekaj i podduś na oliwie lub oleju.

3. Do cebuli dodaj rosół. Gotuj 2-3 minuty.

4. Ugotowane brokuły dodaj do rosołu i zmiksuj.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Wilno kocha Ukrainę

Rosja traktuje Polskę jak wroga, a Litwę jak własność, która tylko chwilowo wymknęła się spod kontroli. Dlatego Litwini szykują się na najgorsze.

Jakub Halcewicz

5. Dopraw zupę pieprzem, skórką cytrynową i sokiem, dodaj do niej śmietanę (najpierw wymieszaj śmietanę z kilkoma łyżkami gorącej zupy).

6. Doprowadź do wrzenia, ale nie gotuj. Jako dodatek znakomicie smakują jajka na twardo.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj