Pierożki z suszonym śliwkami

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

35 dag kalifornijskich, mięsistych śliwek suszonych bez pestek, 2 łyżki cukru, sól

Ciasto według przepisu podanego powyżej.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Apacze dla bogaczy

Wzmacniamy armię o kolejny amerykański symbol, śmigłowce Apacz. Pierwsze wypożyczone egzemplarze właśnie zaczynają lądować w Polsce.

Marek Świerczyński

1. Śliwki wraz z cukrem i kilkoma łyżkami wody włożyć do garnuszka. Dusić, aż zupełnie zmiękną, wystudzić.
2. Nakładać na krążki ciasta po jednej śliwce i zlepiać starannie brzegi pierogów.
3. Ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.

Podawać z topionym masłem i śmietaną.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama