Pierogi z borówkami

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

2 szklanki borówek, 4 łyżki tartej bułki, 3 łyżki cukru

Ciasto według przepisu podanego powyżej.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

1. Borówki przebrać, umyć, bardzo dokładnie odsączyć, wymieszać
z cukrem i tartą bułką.
2. Nakładać na krążki ciasta po trochu borówek, zlepiać dokładnie brzegi pierogów. Ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Polać stopionym masłem.

Podawać z dodatkiem śmietany i cukru.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj