Zgadnij co gotujemy?(129)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Uff, ale się najedliśmy. Mam nadzieję, że wszyscy byli przy apetycie. Ale bez przesady. Teraz  łatwiej będzie myśleć o kolejnym quizie. Dziś pytania proste, by nie przeciążać umysłu wymagającego poświątecznego odpoczynku. A nagroda – tak jak ostatnio – książka przewodnik po naszym pięknym kraju czyli „Wakacje z duchami” Joanny i Artura Podgórskich ( oczywiście z autografami i dedykacją dla zwycięzcy).

1 – Co to jest lemieszka?

2 – A co to takiego – kondyment?

3 – Kaltesson to część odzieży, wędlina czy deser?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Braun nie piłuje pazurów. Jaki jest, każdy widzi. Skąd tak dobry wynik wyborczy?

Pierwsze spekulacje na temat sporego niedoszacowania prawicowego radykała w sondażach zaczęły krążyć w piątek rano. Ale nikogo, kto obserwuje polskie społeczeństwo, czwarte miejsce Grzegorza Brauna nie powinno dziwić.

Mateusz Mazzini

Wszystkie pytania dotyczą polskiej kuchni sprzed około dwustu lat. Czekam na odpowiedzi. Listonosz też. Adres znany lecz go tu przytoczę: internet@polityka.com.pl

 

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj