Bilans tygodnia czyli wyjaśnienie dlaczego dziś mało tekstu a dużo zdjęć

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

W mijającym tygodniu przygotowałem 5 wpisów blogowych (włącznie z dzisiejszym), opracowałem 100 przepisów do przyszłorocznego kalendarza, wymyśliłem plan krótkich felietonów na sześć kolejnych miesięcy do magazynu kulinarnego, uczestniczyłem w audycji radiowej omawiającej „Wędrówkę po stołach Europy” w Polskim Radio Euro oraz w moich cotygodniowych „Kuchniach świata” w TOK FM, wziąłem udział w show „Mała czarna” w TV 4, przyrządziłem i upiekłem 3 foremki pasztetu (uprzednio robiąc niezbędne zakupy na bazarze), 3 razy przygotowywałem domowe kolacje ( a uczestniczyłem w spożyciu także trzech kolejnych), kupiłem i przytargałem do domu szklany parawan na wannę tworzący nad nią kabinę prysznicową (ponad 40 kg szkła i metalu), kilka razy dziennie czytałem komentarze blogowe czasem dopisując swoje uwagi, odpowiadałem na pytania internautów kierowane do witryny www.adamczewscy.pl , wymyśliłem i napisałem kolejny felieton „Za stołem” do mojego macierzystego pisma, odnowiłem zapas win (głównie różowych spodziewając się upałów) w piwniczce na wsi, woziłem wnuczkę do szkoły baletowej i fotografowałem jej występ konkursowy…

Było jeszcze parę równie wyczerpujących czynności, których nie opiszę litując się nad ewentualnymi czytelnikami. Dalej więc będą same fotosy ( myślę, że jestem usprawiedliwiony):

 

 

Śniadanie Basi

 

A to mój omlet

 

W kuchni Pascala Brodnickiego gotujemy zupę z oliwek z mascarpone

 

Sola należy też do Basi

 

A ja wolę schaboszczaka

A na deser apfelstrudel…

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

…lub rogaliki wg. przepisu Babci Eufrozyny

Ciąg dalszy nastąpi przy sprzyjających warunkach czyli w bliżej nieokreślonej przyszłości.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj