Kurczak z selerem (naciowym)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4-6 porcji)

Kurczak, opakowanie selera naciowego, 3 – 4 cebule, łyżka koncentratu pomidorowego, pół szklanki oliwy z oliwek lub dobrego oleju, sól, pieprz.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Na jakie koncerty pójdziemy w 2026? Sezon będzie mocny, ruszył wyścig po bilety

Lato się skończyło, a już trzeba snuć muzyczne plany na przyszły rok. 2026 zapowiada się jako jeden z najmocniejszych sezonów w historii rodzimego rynku koncertowego. Polska będzie gościć zarówno ikony sprzed dekad, jak i artystów, którzy dziś wyznaczają światowe trendy.

Jakub Knera

1. Kurczaka sprawić, pokroić na części, lekko posolić. Obsmażyć na złoto na oliwie lub oleju.
2. Cebulę pokroić w piórka, udusić na oliwie, a kiedy zaczyna się złocic, dodać obsmażone mięso kurczaka, doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojone na kilkucentymetrowe kawałki łodygi selera, przecier pomidorowy wymieszany ze szklanką wody.

Dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu godzinę.
Doskonale smakuje z kładzionymi kluskami, szerokim włoskim makaronem lub ryżem albo kaszą kuskus.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama