Świąteczne rabaty do -30%

Subskrybuj
9 mar

Kiełbaskowe szaszłyki

4 kawałki białej kiełbasy, czerwona i pomarańczowa papryka, łyżka listków bazylii, pęczek dymki 1. Papryki oczyścić, każdą pokroić na 8 kawałków, dymki pokroić na połówki lub ćwiartki, kiełbaski na plastry dwucentymetrowej grubości. 2. Na patyczki do szaszłyków nadziewać po kolei poszczególne składniki. 3. Rozgrzać piekarnik włączając funkcję grilla. Zapiekać kiełbaski kilkanaście minut, kilkakrotnie odwracając je, […]

8 mar

Jak połączyć tradycję z nowoczesnością

Choć brzmi to dziwacznie ale jest możliwe. A dowodem jest konkurs dla przyszłych adeptów kucharstwa, którzy maja właśnie za zadanie połączenie tradycyjnej polskiej kuchni z nowymi trendami i szeroko pojętą nowoczesnością. Konkurs wszedł w ostatnią fazę. Do finału jurorzy zakwalifikowali 10 szkolnych zespołów spośród 31 startujących. Selekcji dokonano na podstawie przysłanych przepisów, objaśnień technicznych procesu […]

7 mar

Zgadnij co gotujemy

 W tym tygodniu nagrodą jest książka dziennikarki „Daily Telegraph”, która osiągnęła sukces międzynarodowy swoją pierwszą książką przetłumaczoną na 32 języki  i długo znajdującą się na listach bestsellerów. „Myślę, że cię kocham” jest drugą książką tej autorki i krytycy też rokują  jej spore powodzenie. Książkę przetłumaczyła Anna Dobrzańska a opublikowało Wydawnictwo Albatros. A teraz pytania: 1.Jak […]

Świąteczna oferta „Polityki”

Czytaj wszystkie teksty i wydania specjalne, z rabatem do -30%.

Subskrybuj