Świąteczne rabaty do -30%

Subskrybuj
26 sty

Żółta zupa

3 szklanki wywaru warzywnego,1 kg żółtych pomidorów, żółta papryka, niewielka biała cebula,2 łyżeczki cukru, łyżka soku z cytryny, sól, szczypta mielonego cynamonu, ? szklanki śmietany, łyżka siekanego koperku 1.Pomidory polać wrzątkiem, zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki .Paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić na paski. Cebulę posiekać. 2.Wrzucić rozdrobnione warzywa do wywaru, gotować 20 minut, odstawić, […]

26 sty

Miodowa pieczeń

1 kg chudego schabu karkowego, łyżka płynnego miodu, najlepiej gryczanego,2 łyżki ostrego keczupu, łyżka musztardy ?francuskiej? z całymi ziarenkami,2 ząbki czosnku, łyżka oliwy,sól,20 goździków 1.Utrzeć,najlepiej w moździerzu miód, musztardę, keczup, posiekany czosnek i sól, na koniec wlać oliwę i utrzeć na gładką masę. 2.Mięso umyć, osuszyć, natrzeć masą miodowo ? musztardową .W okrytym szczelnie naczyniu […]

Świąteczna oferta „Polityki”

Czytaj wszystkie teksty i wydania specjalne, z rabatem do -30%.

Subskrybuj