Rogaliki z dżemem

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

20 dag masła, 20 dag serka homogenizowanego, kopiasta łyżka cukru pudru, 0, 75 szklanki mąki. Jako nadzienie około pól słoiczka dowolnego dżemu. Do posmarowania rogalików po wierzchu : białko. Do posypania rogalików po wierzchu 2 łyżki cukru kryształu.

 

1. W misce wymieszać masło i ser, dodać cukier i mąkę i dokładnie połączyć składniki. Uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Trzaskowski mocno się uaktywnił po przegranych wyborach. Co się za tym kryje? Sprawdzamy

Nie tylko w partii odnotowano wzmożoną aktywność Rafała Trzaskowskiego. Zupełnie jakby kampania trwała i trzeba było zabiegać o głosy wyborców. Sprawdziliśmy, co się za tym kryje.

Malwina Dziedzic, Anna Dąbrowska

2. Wyjęte z lodówki ciasto wałkować po kawałku na okrągłe placki, każdy placek wielkości talerza do drugich dań dzielić promieniście na 8 części. Od strony obwodu nakładać po pół łyżeczki do kawy dżemu i zwijać ku środkowi formując rogaliki.

3. Układać rogaliki na wyłożonej papierem do wypieków blaszce, smarować każdy białkiem i posypywać cukrem kryształem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama